inbal's baking workshop

עוגת השמרים שלי

ראשית, הצטיידו בכוסות מדידה זה יעזור לכן להגיע לתוצאה מדויקת !
מצרכים להכנת 5-6 עוגות שמרים

תודה שהשתתפת בסדנא שלי.
מחכה לראות את העוגות שלך!

תייגי אותי באינסטגרם
inbalpoliak770@

רוצה לרשום חבר/ה לסדנה הקרובה שלי?

מצרכים:

למי הסוכר:

  • כוס סוכר
  • 2.5 כוסות מים
  • כפית תמצית וניל

לבצק:

  • 1 ק׳ קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים 25 ג׳
  • 3.4 כוס סוכר לבן 150 ג׳
  • כף גדושה סוכר וניל
  • כפית שטוחה מלח
  • L 4 ביצים
  • 200 ג׳ חמאה רכה
  • 1 גביע שמנת חמוצה של פעם
  • 3.4 כוס חלב

למילוי:

  • ממרח שוקולד חלב
  • ממרח שוקולד לבן
  • חלבה מסולסלת
  • או כל ממרח אחר שאתם אוהבים

אופן ההכנה:

שלב ראשון

נשים במיקסר 1 ק׳ קמח
נוסיף שמרים יבשים
ולפי הסדר:
סוכר + סוכר וניל
4 ביצים
ונערבל
תתקבל תערובת פירורית, נוסיף כפית שטוחה של מלח ונערבל.
בקערה נפרדת:
נמיס במיקרוגל 200 ג׳ חמאה
נחמם 10 שניות את החלב במיקרו ונוסיף אותו לחמאה
נוסיף לבלילה את גביע השמנת
ונערבב עד לתערובת חלקה ללא גושים.
ניצור גומה בקמח והיבשים
נשפוך את תערובת החמאה לתערובת הקמח ונעבד כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
חשוב מאוד: לאחר דקה נעצור את המיקסר ובעזרת כף נערבב את הבלילה בכדי שלא ישארו שאריות קמח למטה.
נכסה את קערת הבצק עד לאטימות – ניתן להתפיח את הבצק בטמפ׳ החדר כשעה או במקרר לילה (עד 12 שעות) אם התפחנו לילה, בבוקר נוציא את קערת ההתפחה לכחצי שעה.
אחרי שהפשיר, נחלק את הבצק ל- 10 חלקים שווים (רצוי להשתמש במשקל), ניצור כדורים ונניח להתפחה של כ- 15 דקות על השיש כאשר הכדורים מכוסים במגבת.
אם התפחנו בטמפ׳ החדר, אחרי כשעה ניצור כדורים ונניח להתפחה חוזרת של 15 דקות עם מגבת.

שלב שני

נכין את מי הסוכר:
בפינג׳אן:
1 כוס סוכר
2.5 כוסות מים
כפית שטוחה תמצית וניל
נערבב עד המסה וקבלת סירופ על אש נמוכה.
נניח בצד לצינון מלא.
נקמח את משטח העבודה – אני הכי אוהבת לעבוד על השיש.
עוגה אחת – 2 כדורים.
נרדד עם מערוך מקומח כל שני כדורי בצק למלבן באורך של התבנית ובעובי של 1/2 ס״מ.
את שני חלקי הבצק נמרח בשוקולד.
נתחיל בגליל הראשון: נרדד בעזרת מערוך מקומח מעט לצורת מלבן באורך של התבנית ובעובי של 1/2 ס״מ.
נמרח שוקולד השחר בנדיבות ונשלב עם כף של ממרח שוקולד לבן או כל ממרח אחר שאוהבים.
נגלגל לצורת גליל ונחרוץ בעזרת סכין לאורך הגליל. נניח בצד.
נמשיך עם הגליל השני: נרדד ונמרח שוקולד השחר אך הפעם נוסיף בנדיבות חלבה מסולסלת.
שוב נגלגל ונחרוץ.
2 גלילים = עוגה אחת
נגלגל את הגלילים לצורת בורג ונניח בתבנית משומנת קלות בספריי שמן.
נניח את העוגות שלנו להתפחה חוזרת בתבניות לכחצי שעה עד שעה .
כשהן תפוחות – נבריש עם ביצה טרופה וכף מים.
נכניס את העוגות לתנור לחום של 180 מעלות – לא טורבו!
אלא קו עליון וקו תחתון כ- 40 דקות עד שהן שחומות מכל הכיוונים וכל הבית מתמלא בריח מטריף!!
בשניה שהמאפים יוצאים מהתנור נעבור עם מברשת או בעזרת כף ונרטיב אותם מכל הצדדים במי הסוכר כך שהסירופ
ייספג בעוגה וינזל גם לצדדים.
ככל שיהיה יותר סירופ, כך המאפה יישאר טרי לאורך זמן ונימוח בקטע אחר!!
כלל חשוב – סירופ צונן – עוגות חמות!
סיימנו!
כעת נאטום בכלי סגור או עם נייר צלופן
(מיד אחרי הברשת מי הסוכר)
ניתן להקפיא את העוגות וזה טעים גם כשמפשירים.

שתפו/הדפיסו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים מסדנת השמרים של ענבל

חיסול מלאי

1+1 על כל הפריטים באתר!

רוכשים מוצר אחד ומקבלים את השני בחינם!

*על הזול מביניהם
דילוג לתוכן